Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για την υποψηφιότητα Σακελλαρίδη

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 16:12
UPD:16:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

A- A A+
Ικανοποιημένοι δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ από την αποδοχή, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, της υποψηφιότητας του 33χρονου Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον δήμο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση του κ. Τσίπρα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχαν προηγηθεί σχετικές συζητήσεις και όπως είχε γράψει και το naftemporiki.gr στις 27 Δεκεμβρίου (http://www.naftemporiki.gr/story/746960), η ηγεσία της Κουμουνδούρου μελετούσε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ένα «μοντέλο» Τσίπρα, προκειμένου η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της «μάχης».
 
Τελικά η υποψηφιότητα του 33χρονου οικονομολόγου θεωρήθηκε ότι εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις προθέσεις της ηγεσίας. 
 
Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα υπάρχει αισιοδοξία για την αποδοχή από τους ψηφοφόρους ενός, όπως λένε, νέου και άφθαρτου υποψηφίου.
 
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή του κ. Σακελλαρίδη δεν προκρίθηκε από την πρώτη στιγμή αφού προηγήθηκαν μαραθώνιες διαβουλεύσεις και επαφές με κορυφαία στελέχη του κόμματος και με γνωστά ονόματα από τον χώρο της τέχνης.
 
Στις επαφές αυτές η ηγεσία του κόμματος βρέθηκε μπροστά σε απροθυμία, η οποία οφείλονταν είτε στην προοπτική υπουργοποίησης των κορυφαίων στελεχών του κόμματος είτε στο ότι γνωστά πρόσωπα, από το χώρο της τέχνης για παράδειγμα, δεν ήθελαν να εμπλακούν με την πολιτική. 

Την ίδια ώρα πολλές από τις υποψηφιότητες στις 13 περιφέρειες της χώρας δεν έτυχαν της κομματικής αποδοχής που είχε η υποψηφιότητα του κ. Σακελλαρίδη.
 
Η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου πλέον, πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη προκάλεσε την αντίδραση της «Αριστερής Πλατφόρμας». Αντίδραση υπάρχει και για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη Δυτική Μακεδονία.
 
Τα θέματα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο κατάλογος όσων έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν είναι μακρύς, ενώ αργά το απόγευμα αναμένεται ψηφοφορία για την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις 13 περιφέρειες και τον Δήμο της Αθήνας. 
 
Πρόθεση της ηγεσίας είναι η ψηφοφορία να αφορά όλους τους υποψήφιους (λύση-πακέτο) και όχι μεμονωμένα, προκειμένου να αποφευχθούν ενστάσεις και εντάσεις και το αποτέλεσμα να τυγχάνει της καθολικής αποδοχής των μελών του κόμματος.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή