Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την επίθεση κατά του Φ. Συρίγου

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 14:28
A- A A+

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης για τους Ελληνες Ολυμπιονίκες όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων καταδίκασαν την δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου και επισήμαναν τους κινδύνους για την δημοκρατική σταθερότητα απο την εν λόγω επίθεση.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός καταδίκασε «με τον πιο έντονο τρόπο μια επίθεση που στρέφεται εναντίον της ελεύθερης φωνής, της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης δημοσιογραφικής έρευνας».

Τη συμπαράστασή του στον Φίλιππο Συρίγο εξεφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟ. «Εκφράζω και προσωπικά, και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τη συμπαράστασή μας στον άνθρωπο Φίλιππο Συρίγο, τη συμπαράστασή μας στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας, τη συμπαράστασή μας, την υποστήριξή μας στο δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης, που αποτελεί θεμέλιο για τη δημοκρατία», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα επισήμανε πως «δεν αρκεί η καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης, αλλά απαιτείται έρευνα των αιτίων που τη γέννησαν, απ' όπου αναδύεται οσμή σκανδάλων και αποκαλύψεων».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτήρισε πρόκληση και αδιανόητο περιστατικό τη δολοφονική επίθεση κατά του Φίλιππου Συρίγου και υπογράμμισε ότι «πρέπει να μας προβληματίσει και να απαντήσουμε δραστικά για το ποια κυκλώματα επιδεικνύουν δολοφονική δύναμη στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι». «Στο στόχαστρο είναι η κριτική ενημέρωση και η μάχιμη δημοσιογραφία, γεγονός που δείχνει ότι κινδυνεύει η δημοκρατική σταθερότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή