Kλειστές συνεδριάσεις, πλήρη δημοσιοποίηση των πρακτικών αποφάσισαν τα μέλη της Εξεταστικής

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 17:05
A- A A+

Με διαδικαστικά θέματα ασχολήθηκε σήμερα, κατά την πρώτη της συνεδρίαση, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά.

Τα μέλη της Επιτροπής, αποφάσισαν οι συνεδριάσεις να είναι κλειστές, καθώς και την πλήρη δημοσιοποίηση των πρακτικών.

Αύριο και μεθαύριο θα αποφασιστεί ποια θα είναι ακριβώς η ατζέντα των συζητήσεων καθώς και η σειρά κατάθεσης των μαρτύρων, θέμα που έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των μελών της Επιτροπής. Η Νέα Δημοκρατία ζητεί να εξεταστούν τελευταία τα πολιτικά πρόσωπα, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που ζητεί να προηγηθούν ο υπουργός ¶μυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Ζορμπάς και οι πρώην υπουργοί ¶μυνας ¶κης Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου, ώστε να δοθεί «σαφής πολιτική διάσταση».

Χθες, κατά την άτυπη συνάντηση εκπροσώπων των τεσσάρων κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποφασίστηκε η Επιτροπή να συνεδριάζει κάθε Τρίτη πρωί 10-3, Τρίτη απόγευμα 6-10, Τετάρτη πρωί 10-3 και Πέμπτη πρωί 10-3. Επίσης, ενδέχεται να συνεδριάζει και την Πέμπτη το απόγευμα (6-10), προκειμένου το πόρισμα να είναι έτοιμο στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να μην υπάρξει η ανάγκη παράτασης των εργασιών της Επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή