ΣΥΡΙΖΑ: Το Σαββατοκύριακο «κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες

Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις 13 περιφέρειες της χώρας
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 15:58
UPD:16:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Στιγμιότυπο από τπαλαιότερη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Με μια μικρή καθυστέρηση λόγο ίωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όμως αναμένεται να παρευρεθεί, συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση τα μέλη του οργάνου αναμένεται να καταλήξουν στα οριστικά ονόματα των 13 υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές του Μαΐου, εν όψει και της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες.

Ο πρόεδρος και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος θα καταβάλουν μέχρι την ύστατη ώρα προσπάθεια προκειμένου να πείσουν κάποια εκ των κορυφαίων ονομάτων να δεχθούν να είναι υποψήφιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται το «μασάζ» στη Σοφία Σακοράφα για την Περιφέρεια Αττικής και παρά την αρχική της άρνηση είναι πολύ πιθανό η υποψηφιότητά της να ανακοινωθεί και επίσημα.

Πρόθεση της ηγεσίας είναι οι υποψήφιοι στις περιφέρειες ανά την επικράτεια να προέρχονται κατά το ήμισυ από το κόμμα και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες να στέλνουν ένα μήνυμα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με ευρύτερες δυνάμεις είτε πολιτικές είτε κοινωνικές.

Το τελευταίο βέβαια σχετίζεται και με τη δυστοκία που υπάρχει στην εξεύρεση ηχηρών κομματικών υποψηφιοτήτων.

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι ενδεικτικές των προθέσεων της ηγεσίας.

Οι φράσεις «είμαστε σε πόλεμο» και γι' αυτό η επικείμενη κάλπη για τις Περιφέρειες «πρέπει να είναι μία πολιτική μάχη» δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να κλειδώνει η υποψηφιότητα του Γιώργου Σταθάκη για την περιφέρεια Κρήτης, της Όλγας Γεροβασίλη για την περιφέρεια Ηπείρου, της Ηρώς Διώτη για την Θεσσαλία και του Βαγγέλη Αποστόλου για τη Στερεά Ελλάδα.

Από εκεί και μετά, ακούγονται τα ονόματα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητου, Μάρκου Μπόλαρη, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου, του βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου, για τη Δυτική Ελλάδα, του Δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, του Κώστα Μορφίδη για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, του επίσης δημοσιογράφου Θεόδωρου Καρυπίδη, για τη Δυτική Μακεδονία και τέλος του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή για την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.

Οι όποιες ανακοινώσεις για τους μεγάλους δήμους της χώρας θα καθυστερήσουν λόγω της δυστοκίας που παρατηρείται στην εξεύρεση ονομάτων από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τέλος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αύριο και μεθαύριο θα συζητηθούν και οι υποψηφιότητες για το ευρωκοινοβούλιο, υποψηφιότητες στις οποίες η ηγεσία δίνει μεγάλη σημασία λόγω της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομμισιόν. 

Σύμφωνα με το καταστατικό οι υποψηφιότητες θα προέλθουν από εσωκομματικό δημοψήφισμα το οποίο θα διεξαχθεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο θα λάβει χώρα και κοπή της κομματικής πίτας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή