ΙΒΜ: 1,2 δισ. δολάρια για την επέκταση της παρουσίας της στο cloud

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 15:20
UPD:15:22
REUTERS/RICK WILKING

Το 2014 η ΙΒΜ σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες cloud από 40 data centers παγκοσμίως, σε 15 χώρες και πέντε ηπείρους, περιλαμβανομένων της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας.

A- A A+

Πάνω από 1,2 δισ. δολάρια σχεδιάζει να διαθέσει για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της στον τομέα του cloud η ΙΒΜ.

Ειδικότερα, η εν λόγω επένδυση περιλαμβάνει ένα δίκτυο cloud centers, σχεδιασμένο σύμφωνα με την εταιρεία, για να «προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία, διαφάνεια και έλεγχο, σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα δεδομένα τους, διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους και υλοποιούν τις λειτουργίες πληροφορικής στο cloud».

Το 2014 η ΙΒΜ σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες cloud από 40 data centers παγκοσμίως, σε 15 χώρες και πέντε ηπείρους, περιλαμβανομένων της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας. Η IBM θα ανοίξει 15 νέα κέντρα διεθνώς, επεκτείνοντας την υφιστάμενη παγκόσμια παρουσία 13 διεθνών data centers της SoftLayer και 12 της IBM.

Μεταξύ των data centers που θα αρχίσουν να λειτουργούν είναι της Κίνας, της πόλης της Ουάσινγκτον, του Χονγκ Κονγκ, του Λονδίνου, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Καναδά, της Πόλης του Μεξικού και του Ντάλας. H IBM σχεδιάζει να έχει data centers σε όλες τις σημαντικές γεωγραφικές τοποθεσίες και τα σημαντικά οικονομικά κέντρα, με σχέδια για επέκταση στη Μέση Ανατολή και την Αφρική το 2015.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά cloud θα αναπτυχθεί φτάνοντας στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020μ ωθούμενη σε μεγάλο βαθμό από επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες που υλοποιούν υπηρεσίες cloud για τη διάθεση, την πώληση και την ανάπτυξη προϊόντων, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού τους και το μετασχηματισμό των επιχειρησιακών πρακτικών τους.

 

Προτεινόμενα για εσάς