Μπάσκετ: Η απάντηση Βασιλακόπουλου

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 14:03
UPD:22:46
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Γιώργος Βασιλακόπουλος.

A- A A+

Απαντήσεις για την προέλευση του ποσού των 800 χιλιάδων ευρώ που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πρόσφερε ως δωρεά στη FIBA προκειμένου να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης στη διάθεση των wild cards (κάρτες ελεύθερης συμμετοχής) για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, έδωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε ότι α χρήματα δεν προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση, ενώ πρόβαλε ως επιχείρημα για τη διάθεση ενός τόσο μεγάλου ποσού το ότι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο εξασφαλίζει πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και κατά συνέπεια μείωση της δαπάνης, καθώς θα αποφευχθεί η προκριματική φάση.

«Έγινε μια ερώτηση στη Βουλή αλλά δεν ξέρω από πού υποκινήθηκε. Δεν θέλω να την σχολιάσω. Δεν είναι σοβαρό κείμενο. Κάποτε να καταλάβουμε όλοι πως ο αθλητισμός δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Ένα "κέντρο" ψάχνει να βρει ευκαιρίες να αποσταθεροποιήσει την Ελληνική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της. Είναι γνωστοί και οι ενορχηστρωτές και αυτοί που θα εκτελούσαν, αλλά δεν θα ασχοληθώ μαζί τους. Είναι φθηνοί και κάνουν ζημιά στο εθνικό μας άθλημα. Είναι εσωτερικοί και κάποια στιγμή θα τους ονομάσω», ισχυρίστηκε.

Σε όσους τον κατηγορούν πως σπαταλά κρατικό χρήμα, απάντησε ότι «τα λεφτά αυτά δεν είναι από την κρατική επιχορήγηση. Από την άλλη, υπάρχουν μια σειρά πλεονεκτήματα από τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και μας διασφαλίζει συμμετοχή μας και στο Ευρωπαϊκό του 2015. Αποφεύγουμε λοιπόν, τα έξοδα που θα έχει η προκριματική φάση».

Όσο για το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής ομάδας; «Από την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι κατευθύνσεις και τα σχέδια για να βρούμε τον κατάλληλο προπονητή. Υπάρχουν σκέψεις, έχουμε ένα πλάνο στο μυαλό μας και από Δευτέρα θα μπει σε εφαρμογή».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις