Μέχρι το τέλος του έτους ν/σχ για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 14:36
UPD:14:38
A- A A+

Θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας μέχρι το τέλος του έτους θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα συμβάλει στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παπαληγούρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υποδομή και τις ελλείψεις προσωπικού, καθώς και οι δυνατότητες εισαγωγής της κοινωνίας της πληροφορίας ,που είναι ένα σημαντικό κοινοτικό πρόγραμμα, στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το διαχωρισμό των βαρυποινιτών από τους υπόλοιπους κρατουμένους στα σωφρονιστικά καταστήματα, υπογραμμίζοντας πως το μέτρο αυτό έχει τεθεί σε εφαρμογή στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Παπαληγούρας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την αλβανική κυβέρνηση, ώστε να ανεγερθεί, με ελληνικές δαπάνες, φυλακή στην Αλβανία, όπου Αλβανοί κρατούμενοι θα εκτίουν τις ποινές που τους επιβάλουν τα ελληνικά δικαστήρια. Βασικός όρος -σημείωσε ο κ. Παπαληγούρας- είναι να εκτίουν τις ποινές τους, και σε αυτό θα υπάρχει έλεγχος από την ελληνική πλευρά. Διευκρίνισε επίσης πως στην εν λόγω φυλακή θα κρατούνται μόνο Αλβανοί υπήκοοι που έχουν καταδικαστεί στην Ελλάδα και προσθεσε ότι την ευθύνη της φύλαξής τους θα έχουν οι αλβανικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι δεν έγινε καμιά συζήτηση στην Κυβερνητική Επιτροπή και υπογράμμισε πως απώτατος χρόνος για να κατατεθεί είναι το τέλος του έτους, ενώ αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις ρυθμίσεις που θα προωθηθούν.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε: «Δεν πρόκειται να μπω σε ονόματα και στην ονοματολογία. Το θέμα είναι ακόμα άκαιρο. Η κυβέρνηση θα πάρει την πρωτοβουλία να προτείνει πρόσωπο κοινής αποδοχής που κυρίως να συγκεντρώνει τη συναίνεση του ελληνικού λαού».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή