«Μεγάλος συνασπισμός»: Υπαρκτό ενδεχόμενο ή αποκύημα φαντασίας;

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 19:19
UPD:19:29
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Το σημερινό ξάφνιασμα από μια δήλωση του Μανώλη Γλέζου και ο τρόπος που την ερμήνευσαν πολλά ΜΜΕ, ακόμη όμως και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικό της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

A- A A+

«Από τη θεωρία των δύο άκρων στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό υπάρχει τεράστια απόσταση όσο κι αν οι πολίτες θα έβλεπαν με καλό μάτι ένα παρόμοιο ενδεχόμενο» λέει  στέλεχος του κεντρώου χώρου, εντός της ΝΔ.   

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με άνωθεν εντολή, εντάσσουν τα εν λόγω σενάρια στην αγωνία ποικιλώνυμων, όπως λένε, κέντρων «μπροστά στην όλο και πιο πιθανή ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το σίγουρο», παραδέχεται κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, είναι «πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές και μάλιστα οι βουλευτικές εκλογές, τέτοιου είδους σενάρια θα βλέπουν όλο και περισσότερο το φως της επικαιρότητας».

«Άλλωστε μην ξεχνάμε» συνεχίζει το ίδιο στέλεχος ότι «το 2014 είναι κρίσιμο για όλους, αφού θα κριθεί η αλλαγή σελίδας της χώρας ή η ένταξή της σε ένα τρίτο μνημόνιο με διαφορετική ονομασία».

Το σημερινό ξάφνιασμα από μια δήλωση του Μανώλη Γλέζου και ο τρόπος που την ερμήνευσαν πολλά ΜΜΕ, ακόμη όμως και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτικό της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

ΒΟΥΛΗ

Ο κ. Γλέζος, με εμφανή δόση σαρκασμού, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: «Αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική του δανεισμού, εάν σταματήσει να αρπάζει από τον λαό και να τα δίνει στις τράπεζες, φαντάζομαι συνάδελφοι του ΣΥΡΖΑ δεν θα έχετε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε;».

Αρκετά ΜΜΕ δεν κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν το πραγματικό περιεχόμενο της δήλωσης Γλέζου και την ερμήνευσαν ως «ναι» στον μεγάλο συνασπισμό.

Το περίεργο είναι ότι και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Νίκου Βούτση, έσπευσε να χαρακτηρίσει τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «πρόταση συνενοχής» και όχι συνεργασίας.

Μάλιστα ο κ. Βούτσης σημείωσε, βλέποντας προς την πλευρά της ΝΔ: «Την Πομπηία θα την υποστείτε μόνοι σας».

Κατόπιν τούτου το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναγκάστηκε να επανέλθει και μάλιστα με επίθεση κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που «διαστρέβλωσαν» τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για «βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει» και καταλήγοντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη «ή είναι παντελώς ανίκανα να καταλάβουν την ειρωνεία -συνεπώς επικίνδυνα- ή είναι τόσο πανικόβλητα που πατούν πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».

Ή, προσθέτει έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι τριπλές κάλπες είναι όλο και πιο κοντά οπότε γινόμαστε μάρτυρες των συνηθισμένων υπερβολών που συνοδεύουν κάθε προεκλογική εκστρατεία».   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή