Formula 1: Αγωνιστικός διευθυντής της ΜακΛάρεν ο Μπουγέ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 16:45
UPD:16:58
EPA/DIEGO AZUBEL

Ο Μπουγέ χαρακτήρισε «τιμή, προνόμιο και μια θαυμάσια ευκαιρία» τη μετακίνησή του στη ΜακΛάρεν (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Λότους, Ερίκ Μπουγέ, εντάσσεται στο δυναμικό της ΜακΛάρεν ως ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της, θέση που δημιουργήθηκε πρόσφατα, ενώ ο Ρον Ντένις έχει τον συνολικό έλεγχο στην ομάδα.

Η ΜακΛάρεν αναφέρει, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Χερέθ της Ισπανίας, όπου διεξάγονται δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, ότι ο Γάλλος θα... πιάσει δουλειά στο Γουόκινγκ στις 3 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα έκανε γνωστό ότι ο Μπουγέ θα είναι υπόλογος στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜακΛάρεν, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί και ο οποίος με τη σειρά του θα λογοδοτεί στον πρόεδρο της "McLaren Group", μέτοχο και πρώην γενικό διευθυντή, Ρον Ντένις.

Προσωρινά τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου θα εκτελεί ο Τζόναθαν Νιλ, ενώ στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στον Μάρτιν Γουίτμαρς, ο οποίος ήταν πέρυσι γενικός διευθυντής της ομάδας, αλλά απομακρύνθηκε από τον Ντένις.

Ο Μπουγέ χαρακτήρισε «τιμή, προνόμιο και μια θαυμάσια ευκαιρία» τη μετακίνησή του στη ΜακΛάρεν, ενώ δήλωσε «ανυπόμονος και αποφασισμένος να παίξω ένα ενεργό μέρος, δουλεύοντας πλάι στα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της McLaren Racing, εντός μιας νέας λειτουργικής δομής, για να φέρουμε τις αλλαγές που θα αποδώσουν επιτυχίες».

Υπενθυμίζεται ότι η περυσινή σεζόν ήταν πολύ κακή για τη ΜακΛάρεν, καθώς τα μονοθέσιά της δεν ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών σε κανέναν από τους αγώνες της χρονιάς, κάτι που συνέβη τελευταία φορά το 1980. Φέτος οι οδηγοί της ομάδας θα είναι ο Δανός «ρούκι», Κέβιν Μάγκνουσεν, και ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, Τζένσον Μπάτον.

Από την πλευρά του, ο Ντένις εξήγησε πως η πρόσληψη του Μπουγέ εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής, επισημαίνοντας: «Πιστεύω ακράδαντα ότι, όταν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της διευθυντικής ομάδας της McLaren Racing, μαζί θα αρχίσουμε την πορεία προς την πλήρη ανταγωνιστικότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις