Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την έκθεση για την τρόικα

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 15:43
UPD:16:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+

Για απόπειρα από την κυβέρνηση να περάσει από την Ελλάδα «τράνζιτ και εν κρυπτώ» τους εισηγητές της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα, που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα, κάνει λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση «τρέμει το φως» και «τρέμει για τη δεδηλωμένη κάθε μέρα στη Βουλή». Παράλληλα οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορουν την κυβέρνηση ότι υποβάθμισε την παρουσία των εισηγητών στη Βουλή, καθώς δεν μπορούσε να την αποφύγει.

Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι αρχικά, με τη βοήθεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ανέβαλε την έλευσή τους για να μη χαλάσει η «φιέστα» της ελληνικής προεδρίας και στη συνέχεια απέρριψε στην πράξη το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, στις 27 Δεκεμβρίου, για ουσιαστική συζήτηση σε βάθος ανάμεσα στους εισηγητές και τις εμπλεκόμενες κοινοβουλευτικές σε πλήρη σύνθεση.

Αντίθετα με την κυβέρνηση, τονίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στο παρασκήνιο των μνημονίων και να τεκμηριωθεί η «απόλυτη χρεοκοπία» της μνημονιακής πολιτικής.

Στη συνέχεια, οι κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαιώνουν ότι μετά τις εθνικές εκλογές η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, για να διερευνηθεί η αλήθεια για την υπαγωγή της χώρας στον έλεγχο της τρόικας και να αποδοθούν ευθύνες όπου ανήκουν.

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις της κυβέρνησης στο ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρόικα, οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι είναι λιγότερο επικριτική προς το μνημόνιο από ό,τι το ίδιο το ΔΝΤ, αποδεικνύοντας ότι δεν «σύρθηκε», αλλά επέλεξε το μνημόνιο. «Από το περιεχόμενο των απαντήσεων του κ. Στουρνάρα είναι προφανές πως θεωρεί ως success story και μόνο την ύπαρξη του μνημονίου», αναφέρεται. Παράλληλα, γίνεται λόγος για αθωωτικό πόρισμα για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, καθώς και για ομολογία περί προεκλογικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού με το «ψέμα της επαναδιαπραγμάτευσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή