Ευρωπαϊκή απάντηση στην τρομοκρατία

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2004 19:25
A- A A+

Δέσμη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τρομοκρατικών ενεργειών υιοθέτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Ιουνίου.

Η Επιτροπή προτείνει οι πολίτες, η κοινωνία των πολιτών και τα κοινοβούλια να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση στόχων και κατευθύνσεων του αντιτρομοκρατικού αγώνα.

Οσον αφορά την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, η Επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πρόσβασης σε αρχεία και βάσεις δεδομένων οικονομικών οργανισμών, με την επιφύλαξη των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και τη σημασία της σωστής πιστοποίησης των πελατών από τις τράπεζες. Επίσης σημειώνει τη σημασία συνεργασίας σε εθνικό, κοινοτικό και παγκόσμιο επίπεδο όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Τέλος η Επιτροπή προβλέπει τη δημιουργία δικτύου συναγερμού για την προστασία κρίσιμων υποδομών, την ανταλλαγή πληροφοριών για απειλές κλπ. σε κοινοτικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τρόπους που να διασφαλίζουν τη καλή λειτουργία των σημαντικών ευρωπαϊκών υποδομών.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή