Αττική: Προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 00:38
UPD:06:53
NAFTEMPORIKI.GR

Η Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας.

A- A A+

Προβλήματα στο  Λεκανοπέδιο της Αττικής προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, πλημμύρισε η Χαμοστέρνας και έκλεισε ο δρόμος στο ύψος της Λ. Πειραιώς.

Μέχρι τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί τουλάχιστον 35 κλήσεις, εκ των οποίων οι 15  αφορούσαν αντλήσεις υδάτων, επτά παροχές βοήθειας, ενώ άλλες είχαν να κάνουν με ακινητοποιημένα οχήματα και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), είχε προειδοποιήσει για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

NAFTEMPORIKI.GR

Εικόνα από την Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Τα φαινόμενα είναι έντονα κυρίως στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο.

Επίσης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή