Θρίαμβος για Λίβερπουλ, «σκόνταψε» η Άρσεναλ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 23:59
UPD:29/01/2014 00:17
REUTERS/NIGEL RODDIS

Ο Λουίς Σουάρες στο 50΄ σημειώνει το 23ο φετινό τέρμα του.

A- A A+

Ντέμπι του «Μερσεϊσάιντ» ήταν μόνο στη θεωρία ο αγώνας της Λίβερπουλ με την Έβερτον στο «Άνφιλντ», που διεξήχθη στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στην πρέμιερ λιγκ.

Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς έπιασαν καταπληκτική απόδοση και... κατάπιαν τα «ζαχαρωτά» του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επικρατώντας με 4-0 και πλησιάζοντας την πρωτοπόρο Άρσεναλ, που άφησε βαθμούς στο «Σεντ Μέρις», στους έξι βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε στο 21ο λεπτό ο Στίβεν Τζέραρντ, για να κάνει το 3-0 ο Ντάνιελ Στάριτζ με δύο γκολ στο 33΄ και το 35΄ και να διαμορφώσει το τελικό 4-0 ο Λουίς Σουάρες στο 50΄ με το 23ο φετινό τέρμα του, ενώ στο 55΄ ο Στάριτζ αστόχησε και σε πέναλτι. 

Η Άρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 (21΄ Φόντε, 54΄ Λαλιάνα  - 48΄ Ζιρού, 52΄ Καθόρλα) με τη Σαουθάμπτον κι έτσι η Μάντσεστερ Σίτι, που παίζει αύριο με την Τότεναμ, θα έχει την ευκαιρία να την προσπεράσει με νίκη, ενώ η Τσέλσι θα την φτάσει στους 52 βαθμούς αν επιβληθεί της Γουέστ Χαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η επιστροφή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι μετά από επτά εβδομάδες, του Γουέιν Ρούνεϊ ύστερα από σχεδόν ένα μήνα και το ντεμπούτο του Χουάν Μάτα είχαν άμεσο αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Κάρντιφ στο «Όλντ Τράφορντ» με γκολ των Ρόμπιν Φαν Πέρσι (6΄) και Άσλεϊ Γιανγκ (59΄) και «πληγώνοντας» τον Όλε-Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος επέστρεψε στο «Θέατρο των Ονείρων» ως προπονητής της Κάρντιφ.

Η Φούλαμ, με τον Γιώργο Καραγκούνη εκτός αποστολής, έχασε στο «Λίμπερτι» από τη Σουόνσι με 2-0 (61΄ Σέλβι, 76΄ Τσίκο) και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, Νόριτς και Νιούκαστλ έμειναν στο 0-0, ενώ η Κρίσταλ Πάλας με γκολ του Τζέισον Πάντσεον στο 16΄ νίκησε 1-0 τη Χαλ και απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από τις τρεις τελευταίες ομάδες (Γουέστ Χαμ, Σάντερλαντ, Κάρντιφ) που ισοβαθμούν στους 18 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις