Συνεργασία υπ. Υγείας – δήμου Αθηναίων κατά του καπνίσματος

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 17:47
UPD:18:03
EPA/OLIVER WEIKEN

Τα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνουν εκτός από τη λειτουργία σε 24η βάση της γραμμής 1142 και την εφαρμογή διαδικτυακού χώρου στον οποίο θα κατατίθενται απόψεις αλλά θα γίνεται και πληρέστερη ενημέρωση.

A- A A+

Μέτρα πρόληψης του καπνίσματος προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανέφερε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Όπως είπε η κ. Μακρή, τα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνουν -εκτός από τη λειτουργία σε 24ωρη βάση της γραμμής 1142- και την εφαρμογή διαδικτυακού χώρου στον οποίο θα κατατίθενται απόψεις αλλά και θα γίνεται πληρέστερη ενημέρωση.

Παράλληλα σχεδιάζεται η έναρξη σχετικής καμπάνιας από τον Μάρτιο στα σχολεία, αλλά και η κινητοποίηση των ιατρικών συλλόγων με γιατρούς και φαρμακοποιούς εθελοντές, οι οποίοι θα ενημερώνουν και στα ιατρεία αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις.

Η υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι στο πλαίσιο της συνάντησής της με τον κ. Καμίνη αποφασίστηκε η συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου με το Δήμο Αθηναίων για την πρόληψη και αποφυγή του φαινομένου του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους που, όπως είπε, προσβάλλει τη χώρα αλλά πρωτίστως πλήττει τη Δημόσια Υγεία.

«Μετέφερα την εμπειρία του Δήμου Αθηναίων από την εφαρμογή ή κακά τα ψέματα από τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Από τη στιγμή που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, η αρμοδιότητα έχει περιέλθει πλέον στην Ελληνική Αστυνομία, στο χέρι της οποίας είναι να φανεί αποτελεσματικότερη», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Καμίνης.

Τόνισε ακόμη ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος να βοηθήσει «στην εφαρμογή ενός νόμου ο οποίος προασπίζεται τη δημόσια υγεία και τερματίζει την κακώς εννοούμενη συνένοχη μεταξύ καταστηματαρχών και θαμώνων, η οποία πλήττει τους πιο αδύναμους, αυτούς που ουσιαστικά οι οποίοι δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν».

Όπως σημείωσε τέλος η κ. Μακρή, η συνεργασία του υπουργείου Υγείας και του δήμου Αθηναίων θα επεκταθεί και στο θέμα της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου για τους οίκους ανοχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή