Τροποποιήσεις στο πλαφόν συνταγογράφησης

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 17:23
UPD:17:33
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Ο υπουργός, Αδ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το πλαφόν είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Σε σειρά τροποποιήσεων πάνω στο πλαφόν συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ προχώρησε το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, Αδ. Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, από το πλαφόν έχουν εξαιρεθεί τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, ώστε να μην έχουν κίνδυνο οι συγκεκριμένοι ασθενείς ως προς τη λήψη των φαρμάκων τους. Επίσης, εξαιρούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί, ώστε οι πολίτες, όπως δήλωσε ο υπουργός, να έχουν τη δυνατότητα καταφυγής εκεί και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης.

Ωστόσο, ο υπουργός επεσήμανε ότι το πλαφόν είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. «Από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν προβλέπει ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφεί κάθε μήνα πάνω από το 80% της αντίστοιχης μέσης μηνιαίας δαπάνης για το 2013. Σημειώνεται ότι η γγ Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι το υπουργείο σχεδίαζε να προχωρήσει σε αναθεώρηση του οριζόντιου χαρακτήρα του μέτρου, καθώς είχαν προκληθεί προβλήματα, κυρίως σε γιατρούς νοσοκομείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή