Ενοχή του Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο πρότεινε η Εισαγγελέας

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 14:36
UPD:14:38
EUROKINISSI/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του έχει υποστηρίξει πως ουδεμία σχέση έχει με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» χαρακτηρίζοντάς την αναρχομηδενιστική (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Να κριθεί ένοχος ο Τάσος Θεοφίλου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του 52χρονου οδηγού ταξί το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, αλλά και για ληστεία, οπλοφορία, οπλοχρησία, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, ζητεί από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η εισαγγελέας της έδρας.

Αντιθέτως, ζητεί την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και. τις λοιπές κατηγορίες πλαστογραφίας.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «το υλικό που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον ληστή, από την εξέταση DNA , δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι προέρχεται από τον κατηγορούμενο», τον οποίο χαρακτήρισε υψηλότατου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ, γεγονός που, όπως είπε, τη θλίβει που βρίσκεται στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος στην απολογία του έχει υποστηρίξει πως ουδεμία σχέση έχει με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» χαρακτηρίζοντάς την αναρχομηδενιστική, ενώ αναφερόμενος στην ληστεία στην Πάρο και τον φόνο του οδηγού ταξιτζή, έχει επισημάνει ότι ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες τον έχουν αναγνωρίσει, αλλά ούτε και υπάρχει αξιόπιστο στοιχείο σε βάρος του.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή