Τένις: Αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη μετά τη Μελβούρνη

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 13:12
UPD:13:15
REUTERS/DAVID GRAY

Ο νικητής του τουρνουά, Στάνισλας Βαβρίνκα, έκανε σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τρίτη θέση. 

A- A A+

Το όπεν της Αυστραλίας σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές στην πρώτη δεκάδα στην κατάταξη της ATP, όπου πάντως επικεφαλής παραμένει ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο νικητής του τουρνουά, Στάνισλας Βαβρίνκα, έκανε σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην τρίτη θέση. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διατηρήθηκε δεύτερος, αλλά η είσοδος του Ελβετού άλλαξε τα πάντα στις υπόλοιπες θέσεις.

Έτσι, ο Αργεντινός Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο πέρασε τέταρτος (από 5ος), ο Ισπανός Νταβίντ Φερέρ είναι πια πέμπτος (από 3ος), ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ έκτος (4ος), ο Τσέχος Τόμας Μπέρντιχ διατηρήθηκε έβδομος, ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ πλέον είναι όγδοος (6ος), ενώ στην ένατη και δέκατη θέση βρίσκονται, αντίστοιχα, οι Γάλλοι Ρισάρ Γκασκέ και Τζο-Βίλφριντ Τσόνγκα.

Στις Γυναίκες, ο θρίαμβος της Κινέζας Λι Να έφερε επίσης ανακατατάξεις στις πρώτες δέκα θέσεις. Η νικήτρια της Μελβούρνης ανέβηκε στην τρίτη θέση, εκτοπίζοντας τη Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα που είναι πια πέμπτη.

Η Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς εξακολουθεί να είναι πρώτη και η Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία) δεύτερη, ενώ τέταρτη (από 5η) πέρασε η Πολωνή Ανιέσκα Ραντβάνσκα.

Από εκεί και ύστερα δεν σημειώθηκαν αξιοσημείωτες αλλαγές, καθώς η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα παρέμεινε έκτη, η Ιταλίδα Σάρα Εράνι έβδομη, η Σέρβα Γελένα Γιάνκοβιτς όγδοη, η Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ ένατη, ενώ στη δέκατη θέση (από την 11η) ανέβηκε η Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις