Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Κεφαλονιά

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 17:10
UPD:18:34
Τhebest.gr
Φωτογραφία από δρόμο του Ληξουρίου.
A- A A+

Ζημιές σε παλαιά κτίσματα, δρόμοι κλειστοί, αναφορές για διακοπές ρεύματος και αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων της Κεφαλλονιάς είναι τα αποτελέσματα της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε πέντε λεπτά πριν από τις 16:00. Στο νησί μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

IN KEFALONIA
IN KEFALONIA

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλ. Παρίσης, μιλώντας στo naftemporiki.gr δήλωσε ότι υπάρχουν ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε παλιά σπίτια στο Ληξούρι, ενώ ανέφερε πως ξεκίνησε και η απογραφή των ζημιών. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές και πως έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία της ΔΕΗ να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα.

NAFTEMPORIKI.GR

Όπως δήλωσε στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου Κεφαλονιάς Νίκος Ανουσάκης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν δρόμοι που έχουν κλείσει εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ σπίτια, κυρίως παλιά κτίσματα έχουν υποστεί ζημιές στα χωριά Παλλικής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλ. Παρίσης, μιλώντας στo naftemporiki.gr δήλωσε υπάρχουν ζημιές στο οδικό δίκτυο και πως ξεκινά η απογραφή των ζημιών.

NAFTEMPORIKI.GR

Zημιές σε στέγες σπιτιών στο κέντρο του Ληξουρίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανουσάκης, τα κεντρικά κτήρια στο Αργοστόλι δεν φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις να έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο όπως τόνισε βρίσκεται σε κινητοποίηση όλος ο μηχανισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την αστυνομία και την πυροσβεστική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή