Σούπερ Λίγκα: Κακός, αλλά νικητής ο Παναθηναϊκός με 1-0 επί του Πλατανιά

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 21:19
UPD:21:37
Icon/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός, αυτή την φορά με 1-0 επί του Πλατανιά, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η συνέχεια της κακής ομάδας του δεύτερου μέρους με τον Πανιώνιο. Όπως και με τους νεοσμυρνιώτες, έτσι και κόντρα στο συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου, οι «πράσινοι» είχαν παθητικό ρόλο, καθόλου ενέργεια και αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους, αλλά όπως και στην αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής, την τύχη με το μέρος τους.

ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Με εξαιρετική τακτική σε όλο το 90λεπτο οι παίκτες του Πλατανιά έβγαλαν εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους, που ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, επιδόθηκαν σε βαθιές μπαλιές, που γίνονταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς των Κρητικών.

Όσο περνούσε η ώρα, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση και σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Καπίνο είχε διαφορετική άποψη. Στις δύο πρώτες πρωταγωνιστής ήταν ο Τόρες, ο οποίος με σουτ και κεφαλιά (31΄, 37΄) δε μπόρεσε να νικήσει το γκολκίπερ του «τριφυλλιού», που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις.

ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Στιγμιότυπο του αγώνα Παναθηναϊκός - Πλατανιάς

Κόντρα στη ροή του ματς η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου προηγήθηκε στο 40΄ με το σουτ του Αμπείντ από την περιοχή, μετά την προσωρινή απόκρουση του Γιωργαλλίδη στο γύρισμα του Κλωναρίδη. Πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου, ο Κάταϊ βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια, αλλά και πάλι ο Καπίνο έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Σέρβου επιθετικού.

Οι φωνές του Γιάννη Αναστασίου στ'  αποδυτήρια «ξύπνησαν» κάπως τους «πράσινους», οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να βελτιώσουν την εικόνα τους, μόνο ως προς το αμυντικό κομμάτι, καθώς έκλεισαν τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν στους Κρητικούς να απειλήσουν την εστία του Καπίνο.

Και πάλι υπήρχαν πολλά (αβίαστα) λάθη, ο Μπεργκ ήταν εκτός αγώνα και ο Πράνιτς σε «ρηχά νερά», χωρίς τελική προσπάθεια μέχρι το 80΄, ο Παναθηναϊκός ήταν με μία λέξη απογοητευτικός. Είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Αμπεΐντ στο 81΄ και 84΄, αλλά η συνολική εμφάνισή του ήταν σίγουρα προβληματική.  

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία, έφταναν με ευκολία έξω από την περιοχή του Καπίνο, αλλά στην τελική προσπάθεια υπήρχε πρόβλημα. Η κεφαλιά του Τόρες στο 65΄  έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της ομάδας του Αναστόπουλου στο διάστημα του β΄ μέρους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις