Γερμανία: Σοκ στη Ντόρτμουντ με Μπλαζτσικόφσκι

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 18:53
UPD:23:04
REUTERS/INA FASSBENDER

Ο Γιακούμπ Μπλαζτσικόφσκι της Μπορούσια τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Άουγκσμπουργκ.

A- A A+

Διπλό το κακό για τη Ντόρτμουντ στην επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος, μετά την χειμερινή διακοπή του. Η Μπορούσια «σκόνταψε» με την Άουγκσμπουργκ (2-2), ενώ έχασε και τον Γιακούμπ Μπλαζτσικόφσκι με ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Με τις χειρότερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ξανά η μπουντεσλίγκα (18η αγωνιστική) για την περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι μόνο ότι απέτυχε να νικήσει στην έδρα της την Άουγκσμπουργκ (2-2), αλλά το χειρότερο ήταν η απώλεια του Μπλαζτσικόφσκι, ο οποίος τραυματίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και οι εξετάσεις που υποβλήθηκε έδειξαν ρήξη πρόσθιου χιαστού. Αυτό σημαίνει ότι ο Πολωνός ακραίος μέσος θα μπει στο χειρουργείο και θα χάσει το υπόλοιπο της περιόδου.

Ο Μπέντερ με γκολ μόλις στο 6’, άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο ίδιος πέτυχε και αυτογκόλ εις βάρος της ομάδας του. Ο Σαχίν με τέρμα στο 66’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους για να έρθει ο Τζι στο 72’ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Νυρεμβέργη, με 4-0 επί της Χόφενχαϊμ. Ο Σάντλερ άνοιξε το σκορ, ο Ντρμιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ο Γκίντσεκ έκανε το 3-0, για να έρθει και πάλι ο Ντρμιτς να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Μεγάλη έκπληξη έγινε στο ματς Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2. Το «χρυσό» γκολ των νικητών πέτυχε ο Κλάους στο 90΄. 

Μεγάλη νίκη και για την Μάιντζ, η οποία επικράτησε 2-1, εκτός έδρας, της Στουτγκάρδης. Ο Αμπντουλαγέ άνοιξε το σκορ στο 11' για τους γηπεδούχους, αλλά ήρθε ο Οκαζάκι για να ισοφαρίσει στο 39'. Ο Σάλερ στο 87' χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Σπουδαίο «διπλό» (3-1) πέτυχε το Ανόβερο επί της Βόλφσμπουργκ. Ο Μπιτενκούρτ πέτυχε δύο γκολ (50΄, 72΄), ενώ το προβάδισμα είχε δώσει ο Ρούντβενς στο 29΄. Οι «λύκοι» ισοφάρισαν προσωρινά με τον Όλιτς στο 36΄.

Με γκολ του Μέιερ στο 36΄ η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε 1-0 της Χέρτα Βερολίνου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις