Απάντηση Δένδια στις αιχμές Αθανασίου για την απόδραση Ξηρού

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 14:36
UPD:17:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Όλοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, για την υπόθεση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Κοιτάμε τώρα το αύριο», πρόσθεσε ο υπουργός, ερωτηθείς από δημοσιογράφο στο Ζάππειο, όπου προεδρεύει στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε.

GREEK EU PRESIDENCY

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο την Πέμπτη έκανε λόγο για λάθη από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σχετικά με το ζήτημα της παρακολούθησης του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Θα έπρεπε να παρακολουθείται ένας τέτοιος εγκληματίας όταν βγαίνει από τη φυλακή» είχε σημειώσει.

«Η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί την παράνομη μετανάστευση»

«Η τρομοκρατία είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης», είπε ο κ. Δένδιας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συμβουλίου. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της εσωτερικής τρομοκρατίας δεν τέθηκε ούτε στις επίσημες, ούτε στις ανεπίσημες συνομιλίες κατά τη διάρκεια του συμβουλίου. «Δεν συζητήσαμε σχετικά με την εσωτερική τρομοκρατία, πιστεύω ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν το καθήκον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, της μετανάστευσης και της παράνομης μετανάστευσης. Αναφερόμενος στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και το αν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εγκληματικών οργανώσεων, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι προς κρίση στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή