Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση έχει ισχυρά ερίσματα στην κοινωνία

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 08:22
UPD:08:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

A- A A+

Στη δύσκολη καμπή, στην οποία βρίσκεται η πορεία της κυβέρνησης, απέδωσε τα δημοσκοπικά αποτελέσματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι η φάση που έχουν ληφθεί όλες οι οδυνηρές αποφάσεις και δεν έχουν αρχίσει ακόμη να φαίνονται τα αποτελέσματα. Τώρα θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα αυτών των θυσιών που έκαναν οι Έλληνες», σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παρά το προβάδισμα που σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι η κυβέρνηση κρατάει δυνάμεις και έχει ισχυρά ερίσματα στην κοινωνία, καθώς οι περισσότεροι πολίτες δηλώνουν ότι δεν θέλουν εκλογές και θεωρούν ότι η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την εναλλακτική που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή.

«Δείχνοντας τα αποτελέσματα θα αρχίσει να αλλάζει και η δημοσκοπική εικόνα», υπογράμμισε.

«Πάμε να νικήσουμε και στις ευρωεκλογές»

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των ευρωεκλογών και τις επικρίσεις σχετικά με πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την πρόταση διεξαγωγή τους ταυτόχρονα με την δεύτερη και όχι την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κεδίκογλου απέρριψε όσα λέγονται και τόνισε: «Πάμε να νικήσουμε και στις ευρωεκλογές».

«''Όχι'' νέα μέτρα»

Στο πεδίο της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι υπάρχει επαφή με τους εκπροσώπους των δανειστών και ανταλλαγή στοιχείων. «Συνεχίζουμε σθεναρά επιμένοντας ότι τα στοιχεία μας είναι σωστά και θα γίνουν τελικά αποδεκτά», πρόσθεσε.

Απέκλεισε δε εκ νέου το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων. «Μέτρα όχι , είμαστε κάθετοι σε αυτό», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για κατάργηση του κατώτατου μισθού για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες νέων, επισήμανε ότι «η δωρέαν εργασία δεν είναι κάτι που θα λύσει το πρόβλημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή