Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Μ. Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 15:13
UPD:15:38
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στιγμιότυπο από την άφιξη των προσφύγων που διασώθηκαν από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, στο λιμάνι του Πειραιά.

A- A A+

Τεράστια ερωτήματα γεννούν για τη στάση του Λιμενικού οι καταγγελίες των επιζησάντων μεταναστών για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εξαπολύονται παράλληλα βολές κατά του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί ενδελεχή έρευνα για το αν οι άνδρες του Λιμενικού φέρουν ευθύνη για τη βύθιση του σκάφους, ενώ παράλληλα εξαπολύει επίθεση κατά του κ. Βαρβιτσιώτη, με αφορμή δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν φάνηκε να έχει συναίσθηση της σοβαρότητας των γεγονότων, ενώ όσα είπε αποτελούν «μνημείο πολιτικής αναισθησίας και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής».

Είναι ώρα η κυβέρνηση να εισακούσει την έκκληση του επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουΐζνιεκς και να σταματήσει τις «άτυπες» επαναπροωθήσεις, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η Μεσόγειος δεν μπορεί να είναι θάλασσα θανάτου» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΏΤΗΣ ΠΛΈΓΑΣ Γ.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε διευκρινίσεις για το συμβάν και δήλωσε ότι στο Αιγαίο δίνεται κάθε μέρα μάχη, με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, και αυτό αποδεικνύεται από το ότι το Λιμενικό έχει διασώσει πάνω από 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα.

«Βεβαίως σε μία θάλασσα με έξι μποφόρ, με ανθρώπους που είναι άναυτοι, με πάνω από 25 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε ένα μικρό βαρκάκι, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα» τόνισε, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση «όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο μίας χαζής κομματικής εκμετάλλευσης». Παράλληλα, αναφέρθηκε στον κ. Μουΐζνιεκς, καταλογίζοντάς του ότι, όπως και διάφοροι άλλοι, θέλει να δημιουργήσει πολιτικό θέμα στην Ελλάδα.

«Δεν νομίζω ότι κανένας σήμερα θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και να πούμε ότι όποιος μετανάστης θέλει μπαίνει στη χώρα και απολαμβάνει όλων των συνθηκών του ασύλου, ανεξαρτήτως αν το δικαιούται ή όχι» πρόσθεσε.

EURONEWSGREEK
Το Λιμενικό απαντά στον ΟΗΕ για τους λαθρομετανάστες

Τα σύνορά μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ακολουθούνται όλοι οι κανόνες της Ε.Ε. και του Εθνικού Δικαίου.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή