Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές από οικονομικά αδύναμες οικογένειες

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 11:52
UPD:11:55
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου στόχος είναι να απασχοληθούν νέοι άνεργοι αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί, καθώς και να υπάρξει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

A- A A+

Τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές λυκείου που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα εξήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. 

Η συγκεκριμένη δράση θα εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, με στόχο τη διεύρυνσή της την επόμενη. 

Το κοινωνικό φροντιστήριο θα πάρει σάρκα και οστά με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μικρότερα των 10 ατόμων.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «μία ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας».

Όπως είπε, στόχος είναι να απασχοληθούν νέοι άνεργοι αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί, καθώς και να υπάρξει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή