Για ερασιτεχνισμούς και απάθεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 15:35
A- A A+

Για ερασιτεχνισμούς και απάθεια, τόσο στα ζητήματα της εσωτερικής πολιτικής, όσο και της εξωτερικής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το Κιλκίς.

Η κυβέρνηση κάνει ερασιτεχνισμούς στο πολιτικό κλίμα με την σκανδαλολογία και την προεδρολογία και αντί να τραβήξει την χώρα μπροστά, την γυρίζει πίσω, τόνισε ο κ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

«Με την δήθεν απογραφή της οικονομικής κατάστασης η κυβέρνηση έχει βάλει τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια χωρίς λόγο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στα ελληνοτουρκικά ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή απεμπόλησε μια σειρά διαπραγματευτικά ατού της Ελλάδας τα οποία χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και προειδοποίησε πως με την στάση που κρατάει η κυβέρνηση υπάρχει ο κίνδυνος να λειτουργήσει ως εκκρεμές ανάμεσα σε ακραίες θέσεις που είναι η όξυνση από την μία και η παραίτηση από την άλλη. Και οι δυο είναι επικίνδυνες, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαπλοκής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της διαφάνειας και σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι να μην έχουν σχέσεις οι πολιτικοί με επιχειρηματίες, με εκδότες και άλλους παράγοντες, αλλά αυτή η σχέση να είναι η σωστή. «Αν δεν το προσέξουμε αυτό τότε υπάρχει ο φόβος να οδηγηθούμε σε ένα κλίμα γενικευμένης καχυποψίας, όπου όλοι οι βιομήχανοι ή όλοι οι πολιτικοί μπορεί να θεωρούνται ύποπτοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί ακύρωσε τον αναπτυξιακό νόμο του ΠΑΣΟΚ και δεν ψήφισε νέο με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό το οποίο δεν συμβάλλει στη δημιουργία επενδυτικού κλίματος.

Επίσης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον αγροτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόμενος από τους τρεις βουλευτές Γιώργο Φλωρίδη, Στάθη Κουτμερίδη και ¶ρη Μουσιώνη επισκέφθηκε μονάδες στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, ενημερώθηκε για την παραγωγική τους δραστηριότητα και συνομίλησε με εργαζόμενους.

Αργότερα θα συναντηθεί με νέους στο Δημοτικό Κήπο του Κιλκίς, ενώ το απόγευμα θα έχει επαφές με αγρότες στο χωριό Ηλιόλουστο (Δήμος Χέρσου).

Ο κ. Παπανδρέου θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου την επομένη (Τρίτη 26 Οκτωβρίου) να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Αγιο Δημήτριο.

Πηγή ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή