Ιστορίες σκότους

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2004 17:48
UPD:19:12

A- A A+

Οι συζητήσεις στο ισραηλινό κοινοβούλιο για το σχέδιο του πρωθυπουργού της χώρας, Αριέλ Σαρόν, για τη μονομερή αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/25/973117.htm μεταφράζονται σε περισσότερο αίμα.

Toυλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι -συμπεριλαμβανομένου ενός 11χρονου- έχουν χάσει τη ζωή τους και 70 -εκ των οποίων δώδεκα σοβαρά- έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στη Χάν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, από χθες το βράδυ.

Στην ιστορία των ανθρώπων και των λαών, γράφει ο Αμος Οζ, στη αυτοβιογραφία του «Ιστορίες αγάπης και σκότους», συχνά οι χειρότερες συγκρούσεις είναι εκείνες που ξεσπούν ανάμεσα σε δύο κατατρεγμένους, γιατί θεωρούν ο ένας τον άλλον φρικιαστικό είδωλο του κοινού διώκτη τους. Μια διαφορετική προσέγγιση της ισραηλο-παλαιστινιακής διένεξης, από έναν δεδηλωμένο οπαδό της ειρηνικής συμβίωσης των δύο πλευρών.

«Η Ευρώπη τυράννησε και καταδυνάστευσε τους Αραβες με τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία της, οι Αραβες όμως δεν βλέπουν σ' εμάς μια χούφτα ημιυστερικών επιζώντων, αλλά έναν νέο και αλαζονικό απεσταλμένο της αποικιοκρατικής Ευρώπης, ενώ εμείς, από τη μεριά μας, όταν τους κοιτάμε δεν τους θεωρούμε ως θύματα σαν εμάς, αδέρφια στη δυστυχία, αλλά Κοζάκους που έρχονται να μας κάνουν πογκρόμ, αιμοβόρους αντισημίτες, μασκαρεμένους ναζιστές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή