Mαζική κλοπή δεδομένων email στη Γερμανία

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 10:55
UPD:11:03
SHUTTERSTOCK

Περίπου 16 εκατ. διευθύνσεις email και κωδικοί βρέθηκαν να έχουν «χακαριστεί», όπως ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένα blog της Microsoft «χτυπήθηκε» από χάκερ του «Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού», λίγο καιρό μετά από άλλο αντίστοιχο περιστατικό, κατά το οποίο η εταιρεία βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο της ίδιας ομάδας.

Σύμφωνα με το BBC, το blog του Office είχε μόλις επανασχεδιαστεί πριν στοχευθεί από τους σύρους χάκερ, οι οποίοι δημοσίευσαν screenshot της δουλειάς τους στο Twitter.

Στην προηγούμενη περίπτωση, είχαν δημοσιευθεί μηνύματα υπέρ της συριακής κυβέρνησης, καθώς και επικρίσεις προς την εταιρεία. Αυτή τη φορά εμφανίστηκαν κείμενα με τίτλο «Χακαρίστηκε από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό», όπως αναφέρθηκε από το TheVerge, ενώ, σε μήνυμα προς την εταιρεία, οι εισβολείς επισημαίνουν ότι «οι αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης υλικού δεν θα βοηθήσουν αν οι εργαζόμενοι χακάρονται και δεν το ξέρουν». Οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις απομακρύνθηκαν. Σημειώνεται ότι η ομάδα είχε προειδοποιήσει ότι οι επιθέσεις κατά της Microsoft θα συνεχίζονταν.  

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από την εταιρεία για τον σχολιασμό του περιστατικού.

Χακάρισμα εκατομμυρίων διευθύνσεων email στη Γερμανία

Περίπου 16 εκατ. διευθύνσεις email και κωδικοί βρέθηκαν να έχουν «χακαριστεί», όπως ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές. Πάνω από τους μισούς λογαριασμούς καταλήγουν σε .de, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το BBC, η έκταση του περιστατικού είναι τέτοια, που εκτιμάταιι ότι περίπου το 1/5 του πληθυσμού της χώρας μπορεί να έχει επηρεαστεί.

Η διαπίστωση έγινε στο πλαίσιο έρευνας πάνω σε ένα botnet: δίκτυο υπολογιστών που έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών έστησε μία ιστοσελίδα για να μπορούν οι χρήστες του Ίντερνετ να μαθαίνουν εάν το email τους ήταν μεταξύ των «στόχων». Το site έπεσε προσωρινά την Τρίτη λόγω αυξημένης κίνησης.

Μέχρι τώρα δεν έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες σχετικά με το ποιοι ήταν πίσω από το περιστατικό.

Προτεινόμενα για εσάς