Δύο νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 06:41
UPD:11:41
REUTERS/SUHAIB SALEM

Ένας άντρας κοιτά έξω από το παράθυρό ενός σπιτιού το οποίο έχει καλυφθεί με αίματα, ύστερα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μπέιτ Χανούν στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

A- A A+

Δύο μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης Τζιχάντ σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από πυρά ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές και παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.

Πρόκειται για τον 21χρονο Αχμάντ αλ Ζααμέν και τον 23χρονο Μοχάμεντ αλ Ζααμέν, οι οποίοι ήταν μέλη των Ταξιαρχιών αλ Κουντς της ένοπλης πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι δυο νεαροί σκοτώθηκαν ενώ ταξίδευαν με ένα αυτοκίνητο κοντά στην Μπέιτ Χανούν στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές.

Το Ισραήλ προχώρησε στην αεροπορική επιδρομή καθώς κατηγορεί τους ισλαμιστές ότι εκτόξευσαν ρουκέτες κατά μήκος των συνόρων στη διάρκεια της κηδείας του Αριέλ Σαρόν την περασμένη εβδομάδα.

EURONEWSGREEK

Επιβεβαιώνοντας την αεροπορική επιδρομή στην Μπέιτ Χανούν, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχος ήταν ο Αχμέντ αλ Ζααμέν, ένα πρώην μέλος της Ισλαμικής Τζιχάντ που είχε ενταχθεί στο πιο κοσμικό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή