First Lego League: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 16:48
UPD:16:57
Firstlegoleague.gr

Το FLL Greece διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση).

A- A A+

Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα η παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού First Lego League (FLL), για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών.

Το FLL Greece διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση). Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  πάρουν πληροφορίες και να εγγραφούν online εδώ.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, στις 8 και 9 Μαρτίου με τη συμβολή εθελοντών και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων.

Γενικότερα, ο διαγωνισμός είναι μια συνεργασία της ΜΚΟ FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και της Lego και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1998, σε πάνω από 60 χώρες παγκοσμίως.

Φέτος θέμα είναι το περιβάλλον και τα καιρικά φαινόμενα. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: κατασκευή ρομπότ, παρουσίαση και έρευνα με βάση το ετήσιο θέμα, δοκιμασία στο παιχνίδι με τα ρομπότ και τα ιδανικά του διαγωνισμού.

Η τελική κατάταξη των ομάδων καθορίζεται από τον μ.ο. βαθμολογίας σε κάθε δοκιμασία, ενώ μια ομάδα δεν μπορεί να πάρει περισσότερα από δύο βραβεία στο σύνολο.

Οι ομάδες που θα διακριθούν θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στον διεθνή διαγωνισμό στο Ισραήλ, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ισπανία και στο παγκόσμιο φεστιβάλ ρομποτικής στην Αμερική.

Ο διαγωνισμός έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», του Κέντρου Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Προτεινόμενα για εσάς