ΕΕΔΕ: Εκδήλωση για την ασφάλεια σε cloud computing υπηρεσίες

Στο Ξενοδοχείο King George την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 15:07
UPD:15:22
SHUTTERSTOCK

Σκοπός είναι η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών για θέματα ασφάλειας και προστασίας ιδιωτικότητας.

A- A A+

«Ασφάλεια Πληροφοριών σε Cloud Computing Υπηρεσίες: Μύθοι και πραγματικότητα» είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) την Τετάρτη 29 Iανουαρίου.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο King George στις 16.30 και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΕΙΠ, και ειδικότερα των Special Interest Groups – Information Security.

Σκοπός είναι η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών για θέματα ασφάλειας και προστασίας ιδιωτικότητας. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ανώτερα διοικητικά και διευθυντικά στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών, υπεύθυνους ασφάλειας, συμμόρφωσης, διαχείρισης ρίσκου και διευθυντές πληροφορικής.

Η εσπερίδα θα εστιαστεί στους παρακάτω τομείς:

  • Παρουσίαση των πραγματικών προκλήσεων ασφάλειας στο Cloud Computing, αλλά και κατάρριψη των σχετικών μύθων.
  • Ανάδειξη πρακτικών λύσεων, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι σε θέση να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των λύσεων Cloud, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος τους.
  • Παρουσίαση συγκεκριμένων παραδειγμάτων ασφαλών λύσεων Cloud.
  • Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την συμμόρφωση

Χορηγοί της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ISACA είναι οι εταιρείες Cisco, EMC²-RSA, ΙΒΜ Ελλάς ΑΕ, Intracom-Telecom, Microsoft και SAP. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Ναυτεμπορική και το naftemporiki.gr.

Προτεινόμενα για εσάς