Ένας γκουρού του πινγκ πονγκ στην κορυφή του κινεζικού ποδοσφαίρου

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 13:10
UPD:13:13
REUTERS/CHINA DAILY

Ο νέος πρόεδρος της κινεζικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (CFA), Κάι Ζενχούα

A- A A+

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του πινγκ-πονγκ, Κάι Ζενχούα, ορίστηκε ως ο νέος πρόεδρος της κινεζικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδία (CFA), όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ένας ταλαντούχος παίκτης που είχε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως προπονητής, ο Κάι θα αντικαταστήσει τον 75χρονο Γιουάν Βέι Μιν, μετά τον πρώτο ανασχηματισμό του διοικητικού συμβουλίου της CFA σε μια δεκαετία.

«Υπάρχουν τόσα πολλά βαριά καθήκοντα και ο χρόνος είναι περιορισμένος… Θα ήθελα απλώς να πω τρεις λέξεις: αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη και επιμονή», ανέφερε ο Κάι σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

«Αυτό που λέω δεν είναι ένα σύνθημα. Λέγοντας αποφασιστικότητα εννοώ ότι θα κάνουμε πραγματικές προσπάθειες για να θέσουμε τους στόχους και να φέρουμε το κινεζικό ποδόσφαιρο στο σωστό δρόμο» δήλωσε ο Κάι, που πιστώνεται ότι έβαλε τα θεμέλια για την κυριαρχία της Κίνας στο παγκόσμιο στερέωμα του πινγκ-πονγκ τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Το ποδόσφαιρο θα αποτελέσει όμως πολύ μεγαλύτερη πρόκληση για τον 53χρονο παράγοντα, αφού η πανίσχυρη γραφειοκρατία, το φτωχό μάνατζμεντ, η κακή οργάνωση των υποδομών και η εκτεταμένη διαφθορά έχουν διαβρώσει το άθλημα, με αποτέλεσμα η Κίνα να περιορίζεται σε μία και μοναδική συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο και καμία επιτυχία στο Κύπελλο Ασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις