Βατικανό: Νέες κατηγορίες σε βάρος του υψηλόβαθμου κληρικού Σκαράνο

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 11:51
UPD:11:58
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Ο Σκαράνο ζητούσε έπαιρνε από επαγγελματίες τραπεζικές επιταγές που υποτίθεται πως προορίζονταν για «δωρεές υπέρ των φτωχών». Τα «τσεκ», σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατέληγαν σε λογαριασμούς off shore (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον υψηλόβαθμο κληρικό Νούντσιο Σκαράνο, πρώην υπεύθυνο του οργανισμού για την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Βατικανού.

Οι κατηγορίες σχετίζονται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αναληθείς δηλώσεις.

Ο Σκαράνο -ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον πειρορισμό-  φέρεται να προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καλύπτοντας τις κινήσεις του με ψεύτικες δωρεές προς την Καθολική Εκκλησία.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ και κατέθεσαν αίτηση δικαστικής συνεργασίας στο Βατικανό, από το οποίο αναμένουν τηνσχετική απάντηση.

Ο Σκαράνο ζητούσε έπαιρνε από επαγγελματίες τραπεζικές επιταγές που υποτίθεται πως προορίζονταν για «δωρεές υπέρ των φτωχών». Τα «τσεκ», σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατέληγαν σε λογαριασμούς off shore. 

Ο κληρικός είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να οργανώσει τη λαθραία μεταφορά, από την Ελβετία στην Ιταλία, 20 εκατ. ευρώ που ανήκαν στην οικογένεια εφοπλιστών Ντ΄Αμίκο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή