Οι εκλογές φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 11:24
UPD:11:27
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS
A- A A+

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η Ν.Δ. να καταλήξει στους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Οι αποφάσεις δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε κυβερνητικό ανασχηματισμό σε περίπτωση που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, τα οποία βρίσκονται σε υπουργικές θέσεις, κληθούν να «βάλουν πλάτη» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στους μεγάλους δήμους της χώρας και στις περιφέρειες.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα τα εν λόγω στελέχη θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές.

Την ίδια ώρα, ενστάσεις υπάρχουν εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας και για το ύφος της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν εν έτει 2014 «να γίνονται οι πολιτικές αντιπαραθέσεις με όρους της δεκαετίας του 1980 και πιο πίσω». Αν δηλαδή ο Αλ. Τσίπρας είναι άθεος.

Προβληματική συνεχίζει να είναι και η σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Η πρόθεση Μιχέλακη να κατεβάσει νομοθετική ρύθμιση για την ημερομηνία των ευρωεκλογών προκαλεί γκρίνια στη Χαριλάου Τρικούπη, παρά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συναινέσει με τη ρύθμιση.

Το θέμα, δεν έχει συζητηθεί στα κομματικά όργανα και λένε στο ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας στις ενστάσεις πολλών δημάρχων, αλλά και των Γ. Ραγκούση και Γ. Ντόλιου οι οποίοι είχαν φτιάξει τον ισχύοντα νόμο.

Προβληματισμός υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και για την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους κυρίως διότι, όπως λένε, «αφαιρεί τη δυνατότητα πολιτικής διαχείρισης του πλεονάσματος που έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία».

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στο στόχαστρο και τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Σύμφωνα με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη το μέτρο με τα φάρμακα που θα πωλούνται εκτός φαρμακείων δεν πρόκειται να περάσει στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον κ. Χατζηδάκη το μέτρο να τεθεί υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ και γι’ αυτό αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ εμμένει σε μία σειρά αλλαγών που έχει προτείνει για την Πρωτοβάθμια Υγεία στον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή