Δημοσκόπηση Kapa Research: Ο Κ. Σημίτης καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 11:50
A- A A+

Tρία πρόσωπα της κεντροαριστεράς προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος προηγείται στις προτιμήσεις των πολιτών με ποσοστό 55,3%.

Έπεται ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με 48% και στην τρίτη θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος με 44,9%.

Ακολουθούν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς με 38% και ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης με 37,8%.

Στην ερώτηση «μεταξύ Σημίτη και Κωνσταντόπουλου ποιον προτιμάτε;» ο πρώην πρωθυπουργός έχει προβάδισμα με 52,5% έναντι 41,2% του προέδρου του Συνασπισμού. Στο ερώτημα «μεταξύ Σημίτη και Μολυβιάτη» ο κ.Σημίτης συγκεντρώνει ποσοστό 54,1%, έναντι 38,6% του υπουργού Εξωτερικών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση, το 60% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ το 74,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσουν σε συναινετική λύση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή