ΔΗΜΑΡ: Απόλυτη ανάγκη η διαπραγμάτευση του χρέους

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 22:01
UPD:22:04
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Με αφορμή τη ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι το δημόσιο χρέος είναι σε δυσθεώρητα ύψη και οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να το μειώσουν και γι΄αυτό καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευσή του.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και με τη νέα ενδιάμεση έκθεσή του υπογραμμίζει ότι: «Κράτη μέλη όπως η Ελλάδα με το δημόσιο χρέος να παραμένει στα δυσθεώρητα ύψη του 170%, δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα να μειώσουν τα χρέη στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες αποκλειστικά μόνο με εθνικές προσπάθειες».

Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με την έκθεση εάν τα κράτη μέλη επιχειρήσουν να το μειώσουν θα πρέπει να εφαρμόσουν και στο μέλλον «τυφλή» λιτότητα που όμως θα επιδεινώσει την κρίση χωρίς να λύσει το πρόβλημα της υπερχρέωσης.

Έτσι η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους να ξεκινά από τη διαπίστωση αυτή, όλων των ερευνητικών κέντρων, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή