Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη διαρροή απόρρητων στοιχείων του ΥΕΘΑ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2004 14:23
A- A A+

Ερώτηση σχετικά με τη διαρροή απόρρητων στοιχείων επιχειρησιακής διαθεσιμότητας του Οπλικού Συστήματος TOR-M1, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Ανωμερίτης, Βασίλης Οικονόμου, Κίμων Κουλούρης, Ροδούλα Ζήση, Τάκης Ρήγας, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο φιλοκυβερνητικό Τύπο δημοσίευμα με στοιχεία που αφορούν την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 και τα οποία περιέχονται σε «άκρως απόρρητο» φάκελο του ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο φάκελος αυτός (όπως αναφέρεται και σε άλλα δημοσιεύματα εφημερίδων) «διοχετεύτηκε στον Τύπο από τον κ. Ζορμπά, γεγονός που αναστάτωσε, για μία ακόμα φορά, τον κ. Σπηλιωτόπουλο».

Σημειώνεται μάλιστα ότι το δημοσίευμα συνοδεύεται και από απόρρητο Ενημερωτικό Σημείωμα, που όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «κατασκευάστηκε, προφανώς κατά παραγγελία, από υπογράφοντα ανώτατο Αξιωματικό, εξάδελφο του ΥΦΕΘΑ κ. Μιχαλολιάκου, υποστράτηγο Μιχαλολιάκο Ιωάννη, Διευθυντή Πυροβολικού του ΓΕΣ και ο οποίος κατά σύμπτωση, είναι άμεσος προϊστάμενος του Ταξίαρχου Τσιρογιάννη Νικ., ενός από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των TOR-M1, για τον οποίο είναι διάχυτος η εντύπωση στις Ένοπλες Δυνάμεις ότι κατέθεσε ψευδώς και κατευθυνόμενος από αυτόν».

Οι κ.κ. υπουργοί ερωτώνται για το αν έχουν αντιληφθεί «τη σοβαρότητα της όλης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη διαρροή στον Τύπο, από το περιβάλλον του κ. Ζορμπά, τόσο σοβαρών πληροφοριών, που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα έπρεπε να τίθενται σε γνώση υπηρεσιών ξένων χωρών».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν επίσης, αν οι πληροφορίες αυτές διοχετεύτηκαν χωρίς να το γνωρίζει ο υπουργός Αμυνας, «σε μία ακόμα επίδειξη ανεξαρτητοποίησης του κ. Ζορμπά, ή μετά από δική του εντολή».

«Πως σκέπτεται να ενεργήσει ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης όταν οι υφιστάμενοί του εισαγγελείς ενεργούν και στέλνουν στη βουλή, για παραπέρα έρευνα, φακέλους με βάση ανώνυμες επιστολές, που τις διαβιβάζει σε αυτούς ο κ. Ζορμπάς και αντίθετα, δεν αντιδρούν με δημοσιεύματα των εφημερίδων, που αφορούν σε διαρροή πληροφοριών και που θέτουν σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας;», καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή