Εντολή Μαξίμου: Συλλάβετε πάση θυσία τον Χριστόδουλο Ξηρό

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 20:46
UPD:21/01/2014 09:23
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Ο Χριστόδουλος Ξηρός (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αν στην πολιτική η ατζέντα καθορίζεται από την επικαιρότητα, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι οι εξελίξεις στην εγχώρια τρομοκρατία με την απόδραση και την εμφάνιση με βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την προεκλογική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως παραδέχεται κυβερνητικό στέλεχος, η επανεμφάνιση Ξηρού επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους της κυβέρνησης: ότι η απόδρασή του είχε στόχο την επανεργοποίησή του σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Το ίδιο στέλεχος επισημαίνει και τις επιπτώσεις που θα έχει η εν λόγω εξέλιξη εκτός συνόρων και ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία κρίνεται στην κυριολεξία το μέλλον της χώρας.

Ήδη, το εν λόγω στέλεχος επικαλείται δημοσίευμα της  Die Welt, στο οποίο γίνεται λόγος για την «επανεμφάνιση της αριστερής τρομοκρατίας στην Ελλάδα» και συσχετίζονται η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, η  επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη και η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Για τα δύο τελευταία είχαν γίνει από το Μαξίμου αυστηρές συστάσεις στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, όχι τόσο για το επιχειρησιακό μέρος των δύο υποθέσεων, όσο για τη δήλωσή του ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα τρομοκρατίας.

Στο διά ταύτα, η εντολή του Μαξίμου είναι να βρεθεί και να συλληφθεί πάση θυσία ο Χριστόδουλος Ξηρός και όσοι τον βοηθούν.

Ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης είναι να μην προηγηθεί επιχειρησιακό χτύπημα του ελεύθερου τρομοκράτη. Προεκλογικά και εν όψει της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε αυτή τη στιγμή το πρωθυπουργικό επιτελείο.    

Όσο για την προεκλογική ατζέντα, αυτή θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στο μείζον θέμα της τρομοκρατίας.

Η ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ Άννας Ασημακοπούλου, στην οποία γίνεται λόγος για «κροκοδείλια δάκρια» του ΣΥΡΙΖΑ για  το παραλήρημα Ξηρού, και καλείται η Κουμουνδούρου «να μαζέψει το επίσημο όργανό της, την Αυγή, που ζητούσε την αποφυλάκισή του» και «να απομονώσει πολιτικά τους βουλευτές του που μιλούν για "πολιτικό υπόβαθρο" στη δράση της 17Ν», είναι ενδεικτικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή