Συνέχεια στον «ιερό» πόλεμο Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 15:16
UPD:15:29
A- A A+

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται ο «ιερός» πόλεμος που άνοιξε για τα θρησκευτικά φρονήματα του Αλέξη Τσίπρα, με την εκπρόσωπο της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου να ρωτά εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να «φορολογήσει μόνο όσους “δηλώνουν” Χριστιανοί Ορθόδοξοι». 

Η κόντρα ξεκίνησε την Κυριακή με αφορμή τηλεοπτικές δηλώσεις του υπεύθυνου Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άθεος. Ορμώμενη από το σχόλιο του κ. Αμανατίδη, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον βουλευτή του και ανέφερε ότι «το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης».

Η κ. Ασημακοπούλου επανήλθε σήμερα στο ζήτημα τονίζοντας ότι «τη Νέα Δημοκρατία δεν την απασχολεί αν ο κ. Τσίπρας είναι άθεος», αλλά -όπως είπε, «αυτό που είναι σοβαρό πολιτικό θέμα είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογήσει μόνον όσους “δηλώνουν” Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

«Ευχόμαστε η χθεσινή “διαφήμιση” από τον ΣΥΡΙΖΑ των θρησκευτικών απόψεων του κ. Τσίπρα, να μην αποτελεί το άλλοθι για την αντισυνταγματική και ρατσιστική πρόθεση φορολόγησης μόνον όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ..

Σχόλιο για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα. Όπως είπε, πιστεύει ότι τέτοιες πληροφορίες (σ.σ. αν είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άθεος) «καλό είναι να τις ξέρουν οι πολίτες». 

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», απαντά από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλεί επίσης της Ν.Δ. να καταλάβει ότι «με το συνεχές της παραλήρημα δεν στριμώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποκαλύπτει τη δική της πολιτική γύμνια».

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί απαντήσεις πάνω στις ανάγκες του και όχι γελοιοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης και της πολιτικής ατζέντας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή στελέχη του κόμματος χρεώνουν στη Ν.Δ. προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

«Πρέπει να ελέγξουμε και τα θρησκευτικά αισθήματα του καθενός;», διερωτήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας Μανόλης Γλέζος, μιλώντας στον ρ/σ Alpha και υποστήριξε πως «το θέμα προέκυψε για να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα καίρια θέματα του». 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις, στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «διαλέγει το Σαββατοκύριακο ένα θέμα για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί». «Να συζητήσουμε για την Εκκλησία αλλά είναι ευτελής επιλογή να συζητήσουμε για το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων», πρόσθεσε. 

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η Δράση αναφέροντας ότι το άρθρο 10 της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη», που ψηφίστηκε από τη συντακτική συνέλευση της γαλλικής επανάστασης, γράφει: «Κανείς δεν πρέπει να ενοχλείται για τις πεποιθήσεις του, ακόμη και τις θρησκευτικές».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ανακοίνωση της Ν.Δ. είναι επομένως απαράδεκτη, «όπως και η κάθε άλλη εκμετάλλευση του θρησκευτικού αισθήματος των πολιτών για ψηφοθηρικούς λόγους, που δεν συνάδει με ένα δυτικό, κοσμικό και προοδευτικό κράτος».

«Δυστυχώς όμως, σε αυτό το πεδίο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας προσωπικά, διακρίνονται για την υποκρισία τους. Αυτή η στάση τους αφορά τους πολίτες και πρέπει να αναδειχθεί», καταλήγει η Δράση. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή