ΠΙΣ: Να μην προωθηθεί στη Βουλή το ν/σ «έκτρωμα» για την υγεία

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 17:32
UPD:17:38
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Πέμπτη.

A- A A+

Την έντονη αντίδρασή του για το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο δεν στοχεύει στην μεταρρύθμιση της υγείας αλλά στις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να συναισθανθεί το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει καθώς, όπως τονίζει, οι αδύναμοι πολίτες οδηγούνται στο «εκτελεστικό απόσπασμα».

Το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου συναντήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, και με τη συμμετοχή της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα προκειμένου να συζητήσουν τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας επί του επίμαχου νομοσχεδίου που προωθείται για την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο ΠΙΣ στην ανακοίνωσή του καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, «να συναισθανθεί το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνει, εάν προωθήσει και νομιμοποιήσει αυτήν την πολιτική η οποία οδηγεί τον πολίτη, ασφαλισμένο, ανασφάλιστο και άπορο, στο εκτελεστικό απόσπασμα» λόγω της αδυναμίας του να αναζητήσει την περίθαλψή του.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ, ζητήθηκε  να μην προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο «έκτρωμα», όπως το αποκαλεί, καθώς δεν οδηγεί σε μεταρρύθμιση, αλλά σε απορρύθμιση του συστήματος και καταστροφικές συνέπειες.

Επίσης το χαρακτηρίζει απαράδεκτο και καταστροφικό, λέγοντας ότι αποτελεί προσβολή για τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής προστασίας, αλλά και γενικότερα, της ζωής των πολιτών.

Ακόμη ο ΠΙΣ κάνει λόγο για αοριστολογία όσον αφορά στη συγκρότηση των δημόσιων δομών που θα συσταθούν στις Υγειονομικές Περιφέρειες, για τους ιδιώτες ιατρούς που θα συνεργάζονται με το Σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την παραπομπή της αξιολόγησης των ιατρών στο μέλλον και για την αποχώρηση όλων όσοι δεν αξιολογηθούν, δείχνει τους σκοπούς αλλά και την απαξίωση θεσμών, αξιών και προσώπων.

Τέλος καλεί όλα τα κόμματα της Βουλής να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή