Υπόθεση υποβρυχίων: Προφυλακιστέος ο Σ. Εμμανουήλ

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 17:10
UPD:17:27
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Κατά την απολογία του ο κ. Εμμανουήλ, που κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι το ποσό των 17 εκατ. ευρώ που είχαν φθάσει σε εταιρεία του από την γερμανική HDW, αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με την γερμανική HDW -ιδιοκτήτρια τότε των Ναυπηγείων- για το management επί τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και 25 τοις εκατό επί του τζίρου της γερμανικής εταιρείας, κατασκευάστριας των υποβρυχίων. 

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι τα χρήματα τα έφερε την Ελλάδα από το εξωτερικό όταν τέθηκε σε ισχύ ο ευνοϊκός νόμος Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων, ότι ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ και φορολογήθηκε για αυτά.

Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται ότι συνέστησε εταιρεία για την καταβολή των πληρωμών μετά από απαίτηση της εργοδότριάς του γερμανικής εταιρείας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή