Ουγκάντα: Δεν υπογράφει ν/σ για την ομοφυλοφιλία ο πρόεδρος

Δηλώνει ωστόσο ότι τη θεωρεί «ανωμαλία»
Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 16:33
UPD:16:42
EPA/KHALED ELFIQI

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Γιογουερί Μουσεβένι (φωτ. αρχείου), σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής της χώρας, της ασκεί κριτική για την έγκριση του νομοσχεδίου από το σώμα το Δεκέμβριο χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης απαρτίας.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Γιογουερί Μουσεβένι αρνήθηκε να επικυρώσει νομοσχέδιο το οποίο θεσπίζει αυστηρότερες ποινές για ομοφυλοφιλική δραστηριότητα.

Ο κ. Μουσεβένι, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής της χώρας, της ασκεί κριτική για την έγκριση του νομοσχεδίου από το σώμα το Δεκέμβριο χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης απαρτίας.

Οι ομοφυλόφιλοι είναι «ανώμαλοι» ή «συμπεριφέρονται έτσι για λόγους οικονομικού οφέλους» και μπορούν να «σωθούν», αναφέρεται στην επιστολή του σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ποινές ισόβιας κάθειρξης για ομοφυλοφιλικές πράξεις και ποινικοποιεί ακόμη και τη μη καταγγελία των ομοφυλόφιλων στις αρχές.

Η προαγωγή της ομοφυλοφιλίας – ακόμη και η δημόσια συζήτηση γι’ αυτήν χωρίς τη ρητή καταδίκη της – θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα φέρεται να θεωρεί ότι, σε περίπτωση που εγκριθεί η νέα νομοθεσία, η διεθνής κατακραυγή θα είναι ισχυρότατη.

Εάν ο κ. Μουσεβένι επιμείνει στην άρνησή του, το κοινοβούλιο συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα να το επιβάλει με πλειοψηφία δύο τρίτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή