«Η έκθεση της Ε.Ε. επιβεβαιώνει την πολιτική ήπιας προσαρμογής»

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 13:50
A- A A+

«Η έκθεση φθινοπωρινών εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει την πολιτική της ήπιας προσαρμογής της κυβέρνησης, η οποία και θα μειώσει δραστικά το έλλειμμα κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και θα επιτρέψει τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης κατά πολύ υψηλότερο επίπεδο από το μέσο ευρωπαϊκό όρο της Ε.Ε. των 25».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Κατά την Επιτροπή, «θα υπάρξει συνολικά στην ευρωπαϊκή οικονομία επιβράδυνση, καθώς ο μέσος όρος του ρυθμού ανάπτυξης στην ΟΝΕ θα είναι 2% για το 2005 (έναντι 2,1% που ήταν φέτος), ενώ για την Ε.Ε. των «25» ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 2,3% (έναντι εκτιμήσεων για 2,5% το 2004)».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη δυσφορία ιδιωτικών φορέων για «μπλοκάρισμα τεχνικών έργων», υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση κάνει ό,τι επιτάσσουν οι νόμοι».

Αναφορικά με συσχετισμό της συνάντησης του Υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου με τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, με το «μπλοκάρισμα των έργων» (όπως διατυπώθηκε σε συγκεκριμένη ερώτηση), ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για «αυθαίρετο συμπέρασμα που προκύπτει από τις επαφές που είχε και έχει ο κ. Ρουσόπουλος».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή