«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την θητεία του»

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 13:01
UPD:13:19
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως «φέτος θα είναι η τελευταία μου χρονιά», φράση που ερμηνεύθηκε ως πρόβλεψη ότι μπορεί να αποχωρήσει πρόωρα από την Προεδρία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Κ. Παπούλιας θα εξαντλήσει τη θητεία του, δήλωσε ανώτατη πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε την Προεδρία της Δημοκρατίας «να ξεκαθαρίσει με επίσημο τρόπο τις προθέσεις της».

Αφορμή για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε συγκεκριμένα πως «φέτος θα είναι η τελευταία μου χρονιά», φράση που ερμηνεύθηκε ως πρόβλεψη ότι μπορεί να αποχωρήσει πρόωρα από την Προεδρία. Ερωτηθείς πάντως αργότερα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα είμαι εδώ τον Μάρτιο του 2015 για να παραδώσω».

«Τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κατά την καθιερωμένη κοπή της πίτας του Προέδρου, τροφοδοτούν συζητήσεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο προώρων εκλογών», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, καλώντας την Προεδρία της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

Στα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε εκλογικά σενάρια, αλλα και στα δημοσιεύματα για διορισμό του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, από τη Βουλή.

«Η κυβέρνησή σας είναι σε αποδρομή. Όμως εσείς επιθυμείτε να δεσμεύσετε τις επόμενες κυβερνήσεις με την δική σας πολιτική», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε για το θέμα της «μετακόμισης» Στουρνάρα στην ΤτΕ: «ευγενής φιλοδοξία από την πλευρά σας, αδιανόητη από την πλευρά του Αντ. Σαμαρά που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν θα είναι κυβέρνηση και ας γράφουν παιχνιδάκια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τόνισε επίσης και πως «Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει το Κοινοβούλιο με κυρίαρχη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση που αντιμάχεται το μνημόνιο».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή