Σκληρή απάντηση Αντώναρου στις καταγγελίες Παπουτσή

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 15:03
A- A A+

Σε «ανευθυνοϋπεύθυνη αστείρευτη δίψα για προβολή» απέδωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος, την καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, κατά της κυβέρνησης ότι «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών», με αφορμή την καταψήφιση από την Ελλάδα, χθες στο Λουξεμβούργο, Οδηγίας για την ενίσχυση του ποινικού πλαισίου για τη θαλάσσια ρύπανση.

Ειδικότερα, ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε πως ο κ. Χρήστος Παπουτσής ως πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ναυτιλία «είναι εθνικός πλούτος και προστατεύεται επί 60 χρόνια από τα ελληνικά Συντάγματα».

Απευθυνόμενος εν συνεχεία σε όσους «κινδυνολογούν καθ' υπαγόρευση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», ο κ. Αντώναρος υπογράμμισε πως η αδιάκριτη επιβολή ποινών για τους πλοιοκτήτες και τους εργαζόμενους στα πλοία, δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για τους έλληνες ναυτικούς που «καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα επέτρεπε».

Σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική διάσταση του ζητήματος, ο κ. Αντώναρος τόνισε πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι νομικά κατοχυρωμένη και προβλέπονται πρόστιμα με ανώτατο όριο, καθώς -όπως επισήμανε- χωρίς αυτό το όριο, τα πλοία θα έμεναν ανασφάλιστα και θα υπήρχε έλλειμμα σε θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος, τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης «επαίνεσαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη». «Και όσοι οδύρονται σήμερα, ας απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα: αν η Γαλλία υφίστατο απειλή για ένα εθνικό της προϊόν, δεν θα έδινε μια μάχη μέχρις εσχάτων; Ας μην ελεεινολογούμε λοιπόν για όσους προασπίζονται τα ελληνικά συμφέροντα».

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή