Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της δημοσιονομικής απογραφής

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2004 15:41
A- A A+

Η δημοσιονομική απογραφή αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ που υλοποιείται, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίουο της ΝΔ, που έγινε το μεσημέρι στη Ρηγίλλης.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αμφισβητούσε τα στοιχεία που έδιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και πρόσθεσε δεν μπορεί η χώρα να ζει σε ένα μύθο και δεν μπορεί να εξαπατούμε τους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση να επιτύχει τη δημοσιονομική εξυγίανση αλλά σημείωσε ότι αυτό θα γίνει με ήπια προσαρμογή και χωρίς «θεραπείες - σοκ».

Δεν θα μπουν νέοι φόροι, ούτε θα γίνουν περικοπές εισοδημάτων, γιατί δεν πρέπει τα λάθη να τα φορτώνουμε στις πλάτες των πολιτών και ιδιαίτερα στους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτή είναι η επιλογή μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και μίλησε για ορθολογική διαχείριση, διαφάνεια, νοικοκύρεμα και καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης, υπογραμμίζοντας ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού δίνει αυτή την εικόνα και πως αυτή θα υπάρχει και στο φορολογικό και στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που θα έρθουν σύντομα στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση δεν έγινε νύξη για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας ή το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας και πως θα υπάρξει χρονική κλιμάκωση.

Τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση της περιφέρειας.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή