Ιράκ: Προκηρύξεις στη Φαλούτζα καλώντας σε στήριξή της μοιράζει η Αλ Κάιντα

Στους κατοίκους
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 19:25
UPD:19:26
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Στον έλεγχο της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης βρίσκεται τόσο η Φαλούτζα όσο και τμήματα της περιφερειακής πρωτεύουσας, Ραμάντι.

A- A A+

Μέλη του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ μοίρασαν προκηρύξεις καλώντας τους κατοίκους της Φαλούτζα να πάρουν τα όπλα και να στηρίξουν τους μαχητές της ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα περίχωρα της πόλης την Πέμπτη.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και μέλη σουνιτικών φυλών στην περιοχή μάχονται για να ανακαταλάβουν από την Αλ Κάιντα σημαντικά εδάφη της κατά πλειοψηφία σουνιτικής επαρχίας του Ιράκ, Ανμπάρ.

Στον έλεγχο της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης βρίσκεται τόσο η Φαλούτζα όσο και τμήματα της περιφερειακής πρωτεύουσας, Ραμάντι.

Μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press τηλεφωνικά, κάτοικοι της Φαλούτζα ανέφεραν ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε μοίρασαν προκηρύξεις  με το έμβλημα της οργάνωσης, στις οποίες καλούν τον πληθυσμό να πάρει μέρος στη μάχη στο πλευρό της Αλ Κάιντα.

Σε έτερη προκήρυξη, αναφέρεται ότι η οργάνωση θα συστήσει Επιτροπή για την Προαγωγή της Αρετής και την Πρόληψη της Φαυλότητας, η οποία θα λύνει τις διαφορές μεταξύ των κατοίκων.

Η ιρακινή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι δυνάμεις ασφαλείας και μέλη σουνιτικών φυλών συγκρούστηκαν γύρω από το Ραμάντι και στο εσωτερικό του με τους τζιχαντιστές, ανακαταλαμβάνοντας συνοικίες οι οποίες είχαν πέσει στα χέρια των τελευταίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή