Γ. Σγουρός: Επιτυχία του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τα ιατρικά απόβλητα

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 17:13
UPD:17:17
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ

«Αναμένω τα επόμενα βήματα στο σχεδιασμό σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη» πρόσθεσε ο Γ. Σγουρός (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για επιτυχία του σχεδίου έκτακτης ανάγκης όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε: «το αντίθετο μάλιστα, τα νοσοκομεία θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους, καθώς, μετά την παρέλευση μηνός και τη λήξη του σχεδίου εκτάκτου ανάγκης, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε περίπτωση ανεύρεσης νέων περιστατικών θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί».

«Αναμένω τα επόμενα βήματα στο σχεδιασμό σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ, από την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου μέχρι σήμερα, η πλειοψηφία  των νοσοκομείων, δημόσιων, στρατιωτικών και ιδιωτικών, έχουν σταδιακά προσαρμοστεί στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Αυτό σημαίνει ότι στα εισερχόμενα από υγειονομικές μονάδες φορτία που απορρίπτονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον ΧΥΤΑ παρατηρείται συνεχής βελτίωση όσον αφορά στο θέμα των αναμείξεων αστικού τύπου αποβλήτων με επικίνδυνα ιατρικά.

Από την έναρξη του προγράμματος εισήλθαν στον ΧΥΤΑ νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμειγμένα με επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα συνολικού βάρους 529 τόννων και προς αποτέφρωση οδηγήθηκαν 129 τόννοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή