Τελειώνει η «θητεία» του Ντάουνερ στην Κύπρο;

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 10:52
UPD:10:55
EUROKINISSI

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

A- A A+

Για αποχώρηση του Αλεξάντερ Ντάουνερ από το «πόστο» του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό γίνεται λόγος σε δημοσίευμα του κυπριακού Τύπου. 

Η εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρει ότι η επίσκεψη που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο στην Κύπρο ο κ. Ντάουνερ είναι η τελευταία του υπό την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου του Μπαν κι Μουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο αυστραλός διπλωμάτης τερματίζει την αποστολή του στην Κύπρο και αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του σε σημαντική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι και οι χθεσινές επαφές του διαμεσολαβητή με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς για το θέμα της κοινής διακήρυξης ήταν άκαρπες. 

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, όσο καιρό χρειαστεί, για να βρούμε τη φόρμουλα εκείνη για επανέναρξη των συνομιλιών, με προοπτικές επιτυχίας και όχι για τη διεξαγωγή συνομιλιών χάριν των συνομιλιών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή