Ιταλία: Ανασχηματισμό προτείνει ο Αλφάνο, ψυχρότητα στις σχέσεις Λέτα - Ρέντσι

Προβληματισμός για τη σταθερότητα του κυβερνητικού σχήματος
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 17:06
UPD:17:10
REUTERS/REMO CASILLI

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της «Νέας Κεντροδεξιάς» Αντζελίνο Αλφάνο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η ιταλική κυβέρνηση «πιθανόν να χρειάζεται ανασχηματισμό», σημείωσε ο αντιπρόεδρός της και επικεφαλής της «Νέας Κεντροδεξιάς» Αντζελίνο Αλφάνο, δημιουργώντας έντονη ανησυχία για τη σταθερότητα της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Ενρίκο Λέτα.

Η κυβέρνηση, με πυρήνα το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, βρίσκεται εν μέσω μιας προσπάθειας σταθεροποίησης της οικονομίας, αλλά και εκπόνησης ενός νέου εκλογικού νόμου.

«Όλοι τον θέλουν, αλλά κανείς δε το παραδέχεται», ανέφερε ο κ. Αλφάνο μιλώντας στο ραδιόφωνο της κρατικής Rai.

Ο νέος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, μετά την εκλογή του το Δεκέμβριο, έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στην κυβέρνηση, προτείνοντας αλλαγή πολιτικής σε διάφορα σημεία και «πριονίζοντας» τη νομιμοποίηση του κ. Λέτα ως πρωθυπουργό, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

«Εάν η εικόνα του Λέτα αρχίζει να χαλάει, αυτό συμβαίνει γιατί ίσως δεν κυβερνάει καλά και όχι επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα έχει νέο γραμματέα», αναφέρει σε επιστολή του, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα La Stampa ο κ. Ρέντσι.

Πρώτοι υποψήφιοι για «αποκεφαλισμό», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρούνται ο υπουργός Οικονομίας Φαμπρίτσιο Σακομάνι, ο υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι, η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Μαρία Καντσελιέρι και η υπουργός Γεωργίας Νούντσα Ντε Τζιρολάμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή