Κ. Παπούλιας: Νέα ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την υπουργό Άμυνας της χώρας
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 16:42
UPD:22:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεξιά) συνομιλεί με την ΥΕΘΑ της Αλβανίας Μιμή Κοντέλι (αριστερά), κατά τη σημερινή τους σημερινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Μίμι Κοντέλι, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, κατά την οποία έκανε λόγο για νέα ώθηση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Ξέρετε την αδυναμία μου στις ελληνοαλβανικές σχέσεις» δήλωσε ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας ότι θέλει συνεχώς να αναπτύσσονται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα φιλοξενεί ένα εκατ. εργαζόμενους Αλβανούς, είναι η δεύτερη επενδυτική δύναμη στην Αλβανία, καλύτερος επενδυτικός εταίρος μετά την Ιταλία.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις επισκέψεις του Ευ. Βενιζέλου και του ίδιου στην Αλβανία, καθώς και τη συνάντηση της κ. Κοντέλι με τον ομόλογό της, Δ. Αβραμόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, λέγοντας ότι έχει δοθεί νέα ώθηση στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Η συνεργασία στον τομέα που σας αφορά νομίζω ότι πήγε πάρα πολύ καλά και οι νέοι Αλβανοί που περνούν από τις στρατιωτικές μας σχολές είναι μια γέφυρα συνεργασίας σε έναν τομέα πάρα πολύ ευαίσθητο» συμπλήρωσε.

Από πλευράς της, η κ. Κοντέλι εκτίμησε ότι η νέα αλβανική κυβέρνηση θα σημειώσει ποιοτικά βήματα. «Αυτό ελπίζω να μεταφράζεται σε απτά αποτελέσματα και ο δρόμος που διανύεται μέσω της διπλωματικής οδού, υπόκειται περισσότερο στην καλή θέληση και την πολιτική βούληση των δύο κυβερνήσεών μας και στην προκειμένη περίπτωση στη δική μου βούληση και στη βούληση του ομολόγου μου, για να δώσουμε μια άλλη απόχρωση στις σχέσεις μας» δήλωσε, κάνοντας λόγο για νέα δυναμική.

Αναφερόμενη στους Αλβανούς που εργάζονται στην Ελλάδα, είπε ότι πρέπει να γνωρίζουν πως η χώρα τους είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί, εάν θέλουν να επιστρέψουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή